NIET ALLE VIS-, OF ALGENOLIËN
ZIJN VAN DEZELFDE KWALITEIT!

Wanneer je wil investeren in blijvende goed
gezondheid kies dan voor de hoogste kwaliteit

  1. Zuiverst en hoogst geconcentreerde omega 3
  2. Triglyceride vorm voor maximale opneembaarheid**
  3. Uit duurzame visserij, uitsluitend niet-bedreigede vissoorten (Friends of the sea)
  4. Gecertifieerd voor de hoogste zuiverheid (IFOS /International fish oil standard)***
  5. Eco vriendelijk gezuiverd via lage temperaturen

*De meeste in de handel verkrijgbare omega-3-vetzuren zijn in de vorm van gezuiverde ethylesters. Ethylesters worden echter niet zo gemakkelijk opgenomen

Lage omega-3 concentraties betekent dat je meerdere capsules per dag moet nemen om dagelijks aan 1 gr EPA en DHA inname te komen.

Vergelijk Omega-3 Visolie supplementen

vergelijk algen omega-3 supplementen

BEKIJK EN VERGELIJK LABELS. WAAROP MOET U LETTEN?

Concentratie

Dit verwijst naar de exacte hoeveelheid van de belangrijkste omega 3-vetzuren in een capsule, namelijk de concentratie aan DHA en EPA. Een visoliecapsule van 1000 mg bestaat soms maar voor de helft, of nog minder, uit DHA en EPA. De rest is dan bijvoorbeeld plantaardige olie of omega 6. Dat een capsule 1000 mg weegt, betekent dus  niet dat ze daadwerkelijk 1000 mg zuivere omega 3-vetzuren bevat. Controleer daarom altijd de gehaltes van DHA en EPA per softgel.

Waarom EPA en DHA in echte r-triglyceridevorm?

Kies best een supplement met de hoogst mogelijke omega 3-concentratie van EPA en DHA in r-triglyceridevorm (rTG-vorm). Deze rTG-vorm garandeert een maximale en snellere opname. In rTG-vorm wordt EPA en DHA tot 70 keer beter in het
lichaam opgenomen in vergelijking met de synthetische variant in ethylestervorm (EE).


Dosering

Geconcentreerde visolie- of algenolie Is afhankelijk van de concentratie aan EPA en DHA. Van hogere EPA- en DHA-concentraties heeft u minder capsules per dag nodig om in uw dagelijkse behoefte te voorzien. Lees duidelijk het etiket: Veel supplement merken vermelden “1 portie per dag” maar verwijst naar 2 of 3 capsules om uw dagelijkse behoefte van EPA en DHA te dekken (best 1 g EPA/DHA per dag).

Prijs

Laat u dus niet verleiden door een aantrekkelijke prijs per verpakking van 30, 60 of 90 capsules. U leest best nauwkeurig alle supplementgegevens op de achterzijde van het etiket en stelt uzelf twee vragen:

1. Hoeveel DHA+EPA bevat één portie?
2. Hoeveel softgels heeft u nodig voor één portie?

Het zal u misschien verbazen hoeveel capsules u dan nodig heeft om uw dagelijkse portie van 1g EPA/DHA in te nemen en hoe snel die ‘voordeelverpakking’ is opgebruikt. Goedkopere producten worden vlug duurder als u vier of meer capsules per dag moet gebruiken.

Gecertifieerde IFOS analyse per batch

Sommige merken vermelden gecertifieerd te zijn via labo IFOS. Soms gaat het over de grondstof van hun leverancier en niet over een batch van gekocht merk :
Meer info via: https://certifications.nutrasource.ca/certified-products 

WHC Labs analyses zijn te vinden via:
https://certifications.nutrasource.ca/certified-products/brand?id=WHCC

Invloed op het milieu
Kies voor vis uit het aanbod van niet-bedreigde soorten, en voor een product dat op een milieuvriendelijke wijze werd gezuiverd. Het is raadzaam om te kiezen voor kleinere vissoorten (makreel, ansjovis, haring, sardines). Tonijn is een bedreigde soort, die eveneens aanzienlijke hoeveelheden kwik en PCB’s bevat.